reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybízový koláč bez drobenky

Malinko jiný kynutý koláč, místo drobenky použijeme smetanu. Nenáročný recept na výborný koláč s rybízem nebo borůvkami.


  • 4,0

    4 4
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V teplém mléce rozpustíme 2 lžíce cukru, přidáme droždí a necháme vyběhnout. Do zadělávací mísy nasypeme hladkou mouku a 3 lžíce cukru. Na tuto směs poté vlijeme teplý kvásek, lehce promícháme a necháme na teplém místě kynout. Měla by stačit hodina.

Do větší misky vložíme kostku tvarohu, sáček vanilkového cukru, 3 lžíce obyčejného cukru, na to rozklepneme jedno vejce a vymícháme vše dohladka.

Připravíme si rybíz nebo případně borůvky a obereme na jednotlivé bobulky, které následně omyjeme.

Plech s vyšším okrajem vymažeme olejem nebo máslem. Vykynuté těsto prohněteme a poté vložíme doprostřed plechu, následně rukou přímo na plechu vymačkáme těsto po celé ploše plechu. Na okrajích vytvoříme z těsta vyšší okraj, uprostřed necháváme velmi tenkou vrstvu těsta.

Poté na těsto vložíme připravený tvaroh a rovnoměrně jej rozetřeme po celé ploše těsta s výjimkou těch vyšších okrajů. Následně na tvaroh rovnoměrně nasypeme bobulky rybízu (borůvek) a vmačkáme je lehce do tvarohu.

Připravený rybízový koláč vložíme do trouby předehřáté asi na 180 °C a pečeme přibližně 35 minut.

Připravíme si 200 ml smetany ke šlehání, rozpustíme v ní 2 lžíce cukru.
Jakmile okraje rybízového koláče začínají růžovět, rychlou akcí a zároveň opatrně (nejlépe po lžících) polijeme rovnoměrně plochu koláče touto sladkou smetanou a necháme ještě asi 10 minut dopéci.

Rybízový koláč bez drobenky po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rybízový koláč bez drobenky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.