reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybízový dortík Kiss

Výborný dort s rybízem, který se hodí i na oslavy.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

na potření

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Máslo a čokoládu necháme rozpustit. Vejce našleháme s cukrem a bez přestání šlehání pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Postupně přidáváme mouku, škrobovou moučku a sůl prosetou s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme na vymazanou a vysypanou formu a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 35 minut. Vyzkoušíme však píchnout špejlí, zda je korpus upečený, neboť záleží na troubě. Hotový korpus necháme vychladnout na mřížce.

Připravíme si rybízovou želatinu: Vodu s cukrem a rozmačkaným rybízem vaříme alespoň 10 minut. Přecedíme přes sítko a přidáme vymačkanou želatinu, kterou jsme předem nechali namočenou alespoň na 10 minut ve vodě.

Na krém našleháme mascarpone s moučkovým cukrem a bílým čokoládovým krémem, přidáme likér (já používám mandarinkový) a nakonec pomalu přidáme 150 g našlehané smetany. Zbytek smetany uložíme do lednice na pozdější výzdobu.

Korpus dortu (již vychlazený) rozřízneme na 3 díly. Jeden díl natřeme slabě likérem a naneseme trochu mascarponového krému. Přikryjeme druhým diskem a postup opakujeme. Nakonec přiložíme poslední disk. Zbytkem krému potřeme strany dortu a posypeme mandlovými lupínky. Zbytek našlehané smetany uložíme do cukrářského saku a s hubičkou dort vyzdobíme. Nakonec vrch dortu polijeme studenou, ale ještě neztuhlou rybízovou želatinou. Vrch dortu posypeme pár zrníček rybízu.

Rybízový dortík Kiss uložíme alespoň na hodinu do lednice, musí nám ztuhnout. Poté můžeme rybízový dortík Kiss podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rybízový dortík Kiss

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.