reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybízová bábovka

Proč nevyzkoušet bábovku s rybízem a jablkem? Je sice o něco více kalorická, ale určitě vám bude chutnat.


  • 4,5

    17×

    4,4 17
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Rybíz (červený, bílý) očistíme a oloupané jablko nakrájíme na kostičky. Ovoce smícháme s trochou hrubé mouky.

Změklé máslo utřeme s polovinou cukru. Pak do směsi zašleháme žloutky a pudinkový prášek (vanilkový, smetanový, karamelový). Nakonec do vyšlehané pěny přisypeme skořicový cukr i citronovou kůru a vmícháme ohřátou smetanu.

Bílky vyšleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu. Po částech sníh spolu s moukou přidáme do těsta. Nakonec do těsta na rybízovou bábovku vmícháme připravené ovoce.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 170 °C.

Rybízovou bábovku necháme částečně vychladnout, potom bábovku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Před podáváním posypeme rybízovou bábovku cukrem, případně ozdobíme kuličkami rybízu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybízová bábovka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Eliv
      Eliv

      výborná...

      je skvělá, pekla se skoro hodinku, ale jen se po ní zaprášilo...

      03.08.2010 19:44:18

    • Jitulík
      Jitulík

      Už při šlehání těsta mi bylo jasné, že tohle je něco extra :-P. Je to vlhčí druh bábovky, takže se někomu na fotce může opravdu jevit trochu "zdrcle". Ale zdání klame.. těsto je nadýchané, heboučké! Zkusím do budoucna určitě i s jiným druhem ovoce.

      12.07.2009 16:56:10

    • autorka
      autorka

      Nevím které fota máte na mysli. V tomto případě je bábovka s rybízem, který vám může připadat přisražený. Vyzkoušejte a pošlete foto - porovnáme.

      04.08.2008 09:42:41


    • Mean
      Mean

      Proč všechny moučníky na vašich fotkách jsou zdrcnuté? Žádné nadýchané těsto, ale přisražené.

      03.08.2008 15:50:12


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Rybízová bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.