Výborná příloha k masům, svíčkové a podobně.
2 kg | červený rybíz |
podle chuti | |
---|---|
1-2 dl | rum |
1 ks | citron |
2 ks | hřebíček |
1.25 kg | cukr krupice |
0.5 ks | badyán |
skořice mletá | |
1 ks | vanilkový cukr |
Červený rybíz důkladně obereme a rozprostřeme na hluboký plech. Badyán a hřebíček rozdrtíme. Kořením spolu se skořicí a vanilkovým cukrem posypeme rybíz na plechu. Citron zbavíme kůry, nakrájíme na kolečka a několik jich nakrájíme nadrobno. Citronem posypeme rybíz, důkladně zamícháme a posypeme cukrem. Pak již rybíz nemícháme. Rybíz dáme do trouby zapéct tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyjmeme plech z trouby a prolijeme 1 - 2dl rumu. Rybíz ala brusinky promícháme a hned plníme do sklenic. Rybíz ala brusinky nesterilujeme.
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou
Rybíz dozrál, proto je čas si z něj upéct velmi dobrý koláč. Ideální je červený rybíz, na recept však lze použít i rybíz bílý. Pouze černý rybíz není pro tento druh koláče vhodný.
autor lydies
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena