reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí vývar s knedlíčky

Rybí vývar s masovými rybími knedlíčky je vhodnou polévkou pro slavnostní příležitost, zejména tu vánoční.


  • 4,6

    30×

    4,6 30
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme rybí vývar. Rybí hlavu, odřezky a maso řádně omyjeme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Rybu a nakrájenou zeleninu (včetně cibule a česneku) vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme celé koření. Vaříme zvolna přibližně 45 minut. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme.

Připravíme si rybí knedlíčky. Uvařené rybí maso jemně usekáme. Máslo utřeme do pěny a přimícháme usekané maso, vejce, petrželku, sůl a mletý zázvor. Směs zahustíme strouhanou houskou a necháme asi 20 minut odležet. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě 8 - 10 minut.

Hotové knedlíčky vkládáme do rybího vývaru až těsně před servírováním.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí vývar s knedlíčky

    Celkový počet komentářů: 1

    • JHans
      JHans

      Doporučuji

      kromě rybí hlavy a odřezků ještě mlíčí a jikry a na závěr dochutit panákem koňaku!

      24.12.2013 15:43:19

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rybí vývar s knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.