reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rybí vývar s knedlíčky

Rybí vývar s knedlíčky

Rybí vývar s masovými rybími knedlíčky je vhodnou polévkou pro slavnostní příležitost, zejména tu vánoční.


  • 4,6

    31×

    4,6 31
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme rybí vývar. Rybí hlavu, odřezky a maso řádně omyjeme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Rybu a nakrájenou zeleninu (včetně cibule a česneku) vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme celé koření. Vaříme zvolna přibližně 45 minut. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme.

Připravíme si rybí knedlíčky. Uvařené rybí maso jemně usekáme. Máslo utřeme do pěny a přimícháme usekané maso, vejce, petrželku, sůl a mletý zázvor. Směs zahustíme strouhanou houskou a necháme asi 20 minut odležet. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě 8 - 10 minut.

Hotové knedlíčky vkládáme do rybího vývaru až těsně před servírováním.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí vývar s knedlíčky

    Celkový počet komentářů: 1

    • JHans
      JHans

      Doporučuji

      kromě rybí hlavy a odřezků ještě mlíčí a jikry a na závěr dochutit panákem koňaku!

      24.12.2013 15:43:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rybí vývar s knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.