Rybí filety necháme rozmrazit. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky.
Promícháme se solí, škrobovou moučkou, mletým zázvorem a bílkem.
Zakápneme olejem a rybí thajskou omáčkou a necháme odležet.
Thajské černé houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Až zdvojnásobí svůj objem, nakrájíme je na velmi jemné nudličky.
Pórek očistíme a nakrájíme na čtverečky. Feferonku zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kostičky.
Připravíme zálivku: Smícháme thajskou rybí omáčku se sójovou omáčkou a vínem.
Na rozpáleném oleji prudce orestujeme naložené rybí filety, zmírníme teplotu a vmícháme česnek, feferonku, fazolky a papriku. Nakonec vmícháme pórek. Přilijeme zálivku a podle potřeby zeleninový vývar. Necháme přejít varem a můžeme podávat.
Nejvhodnější přílohou k této rybí směsi na thajský způsob je dušená jasmínová rýže.