reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rybí salát z cejnů

Recept na rybí salát ze sladkovodních ryb. Pracnější, ale výborný.


  • 4,3

    20×

    4,2 20
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Upozornění. Množství zeleniny včetně zelí nesmí být větší, než množství rybího masa. Majonéza je jen pojivo, nemá to v tom plavat!

Omyté vyvrhnuté očištěné ryby (není třeba zbavovat šupin) dáme na asi 8 - 10 minut blanžírovat do vhodné nádoby (používám pekáč), ve kterém vře voda s octem, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Jakmile se maso začne oddělovat od kostí, ryby vyjmeme. Co nejdůkladněji obereme a vytaháme kostičky. Maso pak ještě jemně posekáme ostrým nožem, abychom zničili i kostičky, které nám unikli při obírání.

Ze 2 - 3 sklenic nakládané zcezené zeleniny Moravanka pokrájíme cibulky a okurky. Zbytek ponecháme jak je a vsypeme do mísy. Lák ponecháme pro případné dochucení salátu. Kysané zelí důkladně vymačkáme a pokrájíme.

Vše včetně pokrájeného obraného rybího masa dáme do mísy, přidáme majonézu. Může být i jogurt, nebo půl na půl. Promícháme, podle chuti osolíme, lehce opepříme a můžeme i použít lák ze zeleniny.

Rybí salát z cejnů podáváme studený s jakýmkoliv pečivem. Je dobré nechat salát alespoň 5 hodin odležet a vychladit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí salát z cejnů

    Celkový počet komentářů: 3
    • mirek
      mirek

      rybí salát z čerstvých ryb a domácího kysaného zelí

      dělám ho z mražených makrel - blok cca 2 kg. po pomalém rozmrazení skládám do kameninového soudku po vrstvách - ryba, steril zelenina ( mrkev, hrášek a pod ), jemně pokrájená cibule na kolečka,kysané zelí - domácí- vše zatížím dlahami a kamenem uložím ve studeném sklepě,nebo lednici. Po 8-10 dnech postupně odebírám a odebrané množství promíchám s majonézou a po chvíli již konzumuji - dobrou chuť

      13.12.2019 09:08:36

    • sváťa
      sváťa

      Rybí salát z cejnů

      Schází mi poměr vody a octa na nálev. Jinak určitě vyzkouším.

      06.09.2009 15:32:05

      • Poutník
        Poutník

        Re: Rybí salát z cejnů

        Poměr není nijak kritický, používám odhadem 1/3 octa a 2/3 vody

        06.09.2009 22:10:01



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Rybí salát z cejnů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.