reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí salát na japonský způsob

Salát, který můžeme použít jako chuťovku, ale hodí se i k večeři.


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Opláchnuté rybí filé podlijeme vodou, přiklopíme a zvolna dusíme do poloměkka.

Po vychlazení nakrájíme filé na kousky a dáme do salátové mísy. Přidáme na dílky nakrájené ryby v oleji, na nudličky nakrájenou cibuli, oloupaná, na nudličky nakrájená jablka a okurku. K surovinám přidáme na kostky pokrájené vaječné bílky a vařenou rýži.

Žloutky rozdrobíme vidličkou nebo nastrouháme, smícháme s hořčicí, olejem, octem, pepřem a solí a ušleháme zálivku, kterou nalijeme na salátové suroviny a salát zlehka promícháme. Dáme ho do chladničky na 2 - 3 hodiny uležet.

Pak rybí salát na japonský způsob rozdělíme na misky, na povrchu ozdobíme dílky pomeranče a pokrájenou zelenou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rybí salát na japonský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.