reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí řízky s řeřichou

Rybí řízky zapečené s bramborovou kaší a řeřichou.


  • 3,2

    108×

    3,1 108
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rybí řízky nejprve propláchneme pod studenou vodou a pak je nakrájíme na 4-5 cm široké prouřky. Zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Můžeme použít i šťávu z limetky, když nemáme citrón.

Mezitím vaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat. Z brambor ušleháme hladkou bramborou kaši. Do té pak vmícháme vaječný žloutek a polotučnou smetanu. Bílek dáme stranou, budeme jej potřebovat.

Řeřichu důkladně propláchneme, odstraníme kořínky a nadrobno nakrájíme. Vmícháme do bramborové kaše. Dále ušleháme tuhý sníh z bílku a také jej vmícháme do kaše.

Zapékací mísu příslušné velikosti vymastíme máslem. Proužky ryby, které jsme si na začátku připravili, teď stočíme, dáme do misky a zalejeme bramborovou kaší s klíčky řeřichy.

Povrch mísy zakryjeme alobalem a na okrajích alobal zamotáme o okraj misky. Troubu rozehřejeme na 200°C a mísu do ní vložíme. Pak pečeme zhruba 20 minut, dokud se rybí maso nerozpadá.

Na talíři ještě dozdobíme čerstvými bylinkami. Tento recept nasytí 4 - 6 osob.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí řízky s řeřichou

    Celkový počet komentářů: 1

    • doktor
      doktor

      Vážený pane,jsem potěšen a spíše nadšen koncepcí a fantasií vašeho receptu.Úpřimně vás obdivuju,jste důkazem,že plémě mužské kuchařské nevyhyne. Děkuji.

      02.07.2006 06:48:24

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rybí řízky s řeřichou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.