reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí ražniči na roštu

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rybí ražniči na roštu

Recept na ražniči připravené z naloženého rybího filé, anglické slaniny a žampionů.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

na obalení

podle chuti

podle potřeby

Energetická hodnota

660 kJ / 157,6 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Filé nebo sladkovodní rybu nakrájíme na pravidelné kousky, ryby předem vykostíme. Kousky ryb dáme do misky, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, 1 dl oleje, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a tymián. Takto naložené ryby necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si očistíme žampiony a nakrájíme na plátky, ale můžeme nechat i celé hlavičky.

Pak každý kousek ryby zabalíme do plátku anglické slaniny, napichujeme na jehlu střídavě vždy s plátkem žampionu. Podle libosti můžeme maso a žampiony prokládat i libovolnou zeleninou (paprika, cuketa, lilek, cibule apod.).

Rybí ražniči na roštu často obracíme a potíráme olejem. Ražniči opékáme dozlatova.

Rybí ražniči podáváme s libovolnou přílohou - grilovanou zeleninou, restovanými brambory, ale klidně i jen s plátkem čerstvého chleba.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Rybí ražniči na roštu