reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí polévka z lososa

Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, mrkev s petrželí oškrábeme a celer s cibulí oloupeme. Vše nakrájíme na větší kusy. Rybu jen opláchneme, přípradně použijeme její odřezky.
Pokud použijeme hlavu, nezapomeneme odstranit žábry, jinak by byla polévka hořká.

Do velkého hrnce vložíme zeleninu a rybí maso, přidáme bobkový list, nové koření a sůl. Obsah v hrnci zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 20 - 25 minut do změknutí masa.

Obsah v hrnci scedíme a necháme vychladit. Maso zbavíme kostí a kůže, obereme a rozdělíme na menší kousky. Zeleninu také nakrájíme na drobnější kousky.

V hrnci necháme rozpustit máslo, za stálého míchání vsypeme mouku a vzniklou jíšku opražíme do zrůžovění. Poté postupně přiléváme vývar a stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme asi 5 minut provařit.

Do zahuštěného vývaru vsypeme zpět maso a zeleninu a další 2 - 3 minuty provaříme.
Podle potřeby rybí polévku dochutíme solí, můžeme vmíchat i jemně nasekanou petrželku.

Rybí polévku podáváme horkou. Můžeme přidat česnekem dochucené krutony či přikusovat pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rybí polévka z lososa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.