reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí polévka z fořtovny

Rybí polévka, která se připravuje v naší rodině na Štědrý večer.


  • 3,7

    19×

    3,7 19
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Do nádoby dáme vařit do 1 l vody omyté odřezky z kapra (hlava, ploutve, kostra, stažená kůže), přidáme lžíci octa, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření,
bobkový list a špetku tymiánu, osolíme a přidáme i oloupané cibulky.

Mezitím si důkladně očistíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, pastinák, celer) a osmahneme ji na másle. Po 10 minutách varu přidáme zeleninu do polévky a celé ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté rybí vývar scedíme, z odřezků obereme pěkné maso a vybereme část kořenové zeleniny. Zbytky (kosti, ploutve) i se zeleninou dáme zpět vařit asi do 1/2 litru vody.

V další nádobě si uvaříme očištěné jikry, mlíčí a střívek zbavené vnitřnosti se stejnými přísadami jako hlavní polévku. Do vývaru zavaříme 1 lžíci tmavší jíšky zhotovené z másla a hladké mouky, rozmícháme vejce. Do rybí polévky přidáme obrané pokrájené maso a zeleninu, uvařené a pokrájené rybí vnitřnosti, přidáme scezený vývar z rybích kostí, dochutíme a před koncem varu přidáme nadrobno pokrájené vejce uvařené natvrdo.

Rybí polévku z fořtovny podáváme s osmaženou houskou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí polévka z fořtovny

    Celkový počet komentářů: 3
    • Radek
      Radek

      nejasný postup

      Polévku právě vařím. Z postupu minení jasné jakou vodu, do jakého vývaru co s čím slít nebo nalít. Postrádám také jak dlouho vařit konečnou polévku.

      24.12.2014 11:45:22

      • autor
        autor

        Re: nejasný postup

        Základem polévky je voda, a po přidání ingrediencí (hlava,ploutve, odřezky), zeleniny a koření a po varu cca 20 minut vznikne po přecezení vývar, což je výchozí pro rybí polévku, přidáme vložky:obrané maso, zeleninu, zvlášť uvařené vnitřnosti, vývar z kostí, jíšku a vaříme tak 15 minut. JE nutno dát pozor, aby se polévka v hrnci nepřipálila. Varem na mírném ohni se všechny ingredience v polévce spojí. Nakonec přidáme rozmíchané syrové vejce a na kostičky nakrájené na tvrdo uvařené vejce.Na talíři přidáme osmaženou housku(rohlík).
        Ta letošní byla zase jak malvaz.....

        26.12.2014 11:23:12

    • Matěj
      Matěj

      nejasný postup

      Z postupu není vůbec jasné, jak příprava vlastně má probíhat. Pojmy jako vývar, polévka, voda jsou pravděpodobně použity zcela náhodně, takže není jasné, co a do čeho se má dávat.

      23.12.2014 21:09:14



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Rybí polévka z fořtovny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.