reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí polévka z fořtovny

Rybí polévka, která se připravuje v naší rodině na Štědrý večer.


  • 3,7

    19×

    3,7 19
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Do nádoby dáme vařit do 1 l vody omyté odřezky z kapra (hlava, ploutve, kostra, stažená kůže), přidáme lžíci octa, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření,
bobkový list a špetku tymiánu, osolíme a přidáme i oloupané cibulky.

Mezitím si důkladně očistíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, pastinák, celer) a osmahneme ji na másle. Po 10 minutách varu přidáme zeleninu do polévky a celé ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté rybí vývar scedíme, z odřezků obereme pěkné maso a vybereme část kořenové zeleniny. Zbytky (kosti, ploutve) i se zeleninou dáme zpět vařit asi do 1/2 litru vody.

V další nádobě si uvaříme očištěné jikry, mlíčí a střívek zbavené vnitřnosti se stejnými přísadami jako hlavní polévku. Do vývaru zavaříme 1 lžíci tmavší jíšky zhotovené z másla a hladké mouky, rozmícháme vejce. Do rybí polévky přidáme obrané pokrájené maso a zeleninu, uvařené a pokrájené rybí vnitřnosti, přidáme scezený vývar z rybích kostí, dochutíme a před koncem varu přidáme nadrobno pokrájené vejce uvařené natvrdo.

Rybí polévku z fořtovny podáváme s osmaženou houskou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí polévka z fořtovny

    Celkový počet komentářů: 3
    • Radek
      Radek

      nejasný postup

      Polévku právě vařím. Z postupu minení jasné jakou vodu, do jakého vývaru co s čím slít nebo nalít. Postrádám také jak dlouho vařit konečnou polévku.

      24.12.2014 11:45:22

      • autor
        autor

        Re: nejasný postup

        Základem polévky je voda, a po přidání ingrediencí (hlava,ploutve, odřezky), zeleniny a koření a po varu cca 20 minut vznikne po přecezení vývar, což je výchozí pro rybí polévku, přidáme vložky:obrané maso, zeleninu, zvlášť uvařené vnitřnosti, vývar z kostí, jíšku a vaříme tak 15 minut. JE nutno dát pozor, aby se polévka v hrnci nepřipálila. Varem na mírném ohni se všechny ingredience v polévce spojí. Nakonec přidáme rozmíchané syrové vejce a na kostičky nakrájené na tvrdo uvařené vejce.Na talíři přidáme osmaženou housku(rohlík).
        Ta letošní byla zase jak malvaz.....

        26.12.2014 11:23:12

    • Matěj
      Matěj

      nejasný postup

      Z postupu není vůbec jasné, jak příprava vlastně má probíhat. Pojmy jako vývar, polévka, voda jsou pravděpodobně použity zcela náhodně, takže není jasné, co a do čeho se má dávat.

      23.12.2014 21:09:14


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Rybí polévka z fořtovny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.