reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí paella z tresky

Recept na paellu po česku, kterou připravíme z mražené tresky, surimi tyčinek, zeleniny a rýže.


  • 4,7

    19×

    4,6 19
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Tresku omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Jakmile ryba povolí, nakrájíme ji na kousky asi 3x3 cm, které zprudka z obou stran opečeme na oleji a odstavíme z tepla. Z vody a bylinkové bujónové kostky si připravíme vývar, který ochutíme šafránem a necháme vychladnout. Rýži vypereme a necháme okapat.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sloupnutý česnek prolisujeme. Papriky a kapii zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na čtverce. Okapané olivy pokrájíme na půlky. Surimi tyčinky zbavíme obalu a nakrájíme na špalíky.

Na velké zapékací pánvi necháme zpěnit cibuli, přidáme ostatní zeleninu a vše orestujeme. Vmícháme okapanou rýži a za stálého mícháni asi 5 minut opékáme. Přilijeme bylinkový vývar se šafránem a přivedeme do varu. Jakmile se směs začne vařit, nádobu odstavíme, vmícháme tresku, surimi tyčinky, olivy a ochutíme solí a pepřem.

Nádobu zakryjeme poklicí a dusíme v troubě při 180 °C asi 25 - 30 minut, dokud není rýže měkká a nasákne všechen vývar.

Rybí paellu z tresky podáváme se zeleninovými saláty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí paella z tresky

    Celkový počet komentářů: 2

    • hynek87
      hynek87

      Možná tomu nerozumím, ale v ingrediencích se vám někam zatoulala rýže. Jinak to může být výborné a zdravé.

      02.03.2010 11:07:20

      • Jarka-P
        Jarka-P

        Moc děkuji za připomínku. Paella bez rýže .. :) Na toto množství ingrediencí jsem použila 250g rýže. Vyzkoušejte bez obav, chutnalo všem. J.

        04.03.2010 14:38:15


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Rybí paella z tresky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.