reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí hrachová polévka

Polévka, který vás překvapí nečekaně lahodnou chutí.


  • 2,2

    76×

    2,2 76
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 556 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Postup přípravy

Vnitřnosti a hlavy z kapra uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky.

Loupaný hrách uvaříme a prolisujeme přes síto.

Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájený celer, petržel a pórek.

Do orestované zeleniny přidáme část rybího vývaru, vložíme jemně nakrájenou kapustu a podusíme.

Podušenou zeleninu dolijeme zbylým vývarem, zahustíme prolisovaným hrachem a přidáme na kostičky nakrájené maso z kapra.

Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni povaříme, aby se všechny ingredience spojily a vytvořily lahodnou chuť.

Před podáváním polévky ještě na tuku lehce osmahneme chleba nebo žemli a servírujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí hrachová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • Vojtík
      Vojtík

      Když dva dělají totéž není to totéž

      Tato polévka překvapí lahodnou chutí toho, kdo dodrží technologický postup přípravy. Názorným příkladem jsou fotografie výrobku. "Vkladatelka" receptu má polévku krémově zahoustlou, kdy konzistence je podobná poctivé domácí hrachovce doplněné rybím masem a zeleninou. Samozřejmě pokud hrách nepřiměřeně rozředíte, vznikne vám polévka podobná vodě po umytí nádobí a zaručeně si nepochutnáte - viz. další dva obrázky. Receptura je z kuchařské knihy vydané v předminulém století a vydal ji jistý pan Jindřich Vaňha, majitel rybárny. Kombinace surovin dokazuje, jak šikovní kuchaři byli naši předkové a jak lahodné pokrmy dokázali připravit z jim dostupných surovin. Dobře připravená polévka se hodí i na vánoční stůl.Tak tedy dobrou chuť a nenechte se odradit hodnocením a vzhledem obrázků 2-3.

      24.11.2010 13:51:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rybí hrachová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.