reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí hrachová polévka

Polévka, který vás překvapí nečekaně lahodnou chutí.


  • 2,2

    76×

    2,2 76
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 706 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Vnitřnosti a hlavy z kapra uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky.

Loupaný hrách uvaříme a prolisujeme přes síto.

Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájený celer, petržel a pórek.

Do orestované zeleniny přidáme část rybího vývaru, vložíme jemně nakrájenou kapustu a podusíme.

Podušenou zeleninu dolijeme zbylým vývarem, zahustíme prolisovaným hrachem a přidáme na kostičky nakrájené maso z kapra.

Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni povaříme, aby se všechny ingredience spojily a vytvořily lahodnou chuť.

Před podáváním polévky ještě na tuku lehce osmahneme chleba nebo žemli a servírujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybí hrachová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • Vojtík
      Vojtík

      Když dva dělají totéž není to totéž

      Tato polévka překvapí lahodnou chutí toho, kdo dodrží technologický postup přípravy. Názorným příkladem jsou fotografie výrobku. "Vkladatelka" receptu má polévku krémově zahoustlou, kdy konzistence je podobná poctivé domácí hrachovce doplněné rybím masem a zeleninou. Samozřejmě pokud hrách nepřiměřeně rozředíte, vznikne vám polévka podobná vodě po umytí nádobí a zaručeně si nepochutnáte - viz. další dva obrázky. Receptura je z kuchařské knihy vydané v předminulém století a vydal ji jistý pan Jindřich Vaňha, majitel rybárny. Kombinace surovin dokazuje, jak šikovní kuchaři byli naši předkové a jak lahodné pokrmy dokázali připravit z jim dostupných surovin. Dobře připravená polévka se hodí i na vánoční stůl.Tak tedy dobrou chuť a nenechte se odradit hodnocením a vzhledem obrázků 2-3.

      24.11.2010 13:51:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rybí hrachová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.