Pikantní gulášová omáčka s kousky ryb. Prostě rybí guláš.
2-4 stroužky | česnek |
2 lžíce | olej |
sůl | |
0.3 kostky | Masox |
2 ks | cibule |
1 lžíce | hladká mouka |
1 kg | filé z mořské štiky nebo treska či jiná vykoštěná ryba |
sladká nebo pálivá paprika |
Nejlepší a nejrychlejší je, když použijemé rybí filé. Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme na pánev s rozehřátým olejem a opečeme. Opatrně obracíme, aby se maso nerozpadlo. Dobře opečené kostky ryby vyjmeme a do tuku po rybě vložíme nadrobno krájenou cibuli, kterou lehce zpěníme a hned přimícháme asi lžičku pálivé papriky.
Cibulku můžeme ještě zasypat moukou (můžeme použít instantní jíšku a vše bude rychlejší), s cibulí ji krátce osmažíme, podlijeme vodou a dobře povaříme. Nakonec přidáme masox a česnek utřený se solí. Do hotové omáčky vložíme prohřát opečené kousky ryby.
Hotové maso můžeme podávat s toasty, rýží nebo pečeným bramborem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena