Zdravé rybí filé v netradičním pivním těstíčku.
olej | |
sůl | |
2 ks | vejce |
3 lžíce | solamyl |
pivo | |
grilovací koření | |
5 lžic | hladká mouka |
citronová šťáva | |
2 lžíce | sójová omáčka |
1-2 lžíce | hořčice |
mletý černý pepř | |
6 ks | rybí filé kostky |
Filé omyjeme, osušíme utěrkou, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kostky zakápneme citronovou šťávou. Necháme je odležet a připravíme si těstíčko.
Hladkou mouku smícháme se solí, kořením a solamylem. Přidáme hořčici a sójovou omáčku, vejce a smícháme. Nakonec přiléváme pivo. Množství by mělo být takové, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Rozpálíme si pánev s olejem. V těstíčku pak z obou stran namáčíme kostky filet a ihned je smažíme. Smažíme je dozlatova.
Filé zdobíme plátky citronu a podáváme s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena