reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybí filé se sýrovým bešamelem

Chutné rybí filé připravené trochu jinak. Výborný recept na rybí plátek zapečený s delikátním sýrovým bešamelem.


  • 4,7

    15×

    4,7 15
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a naskládáme do něj osolené a opepřené rybí filé nebo jinou rybu. Zkoušela jsem například makrelu, tolstolobika, tresku i lososa. Rybí maso můžeme ještě posypat nasekanou čerstvou petrželovou natí, tymiánem či rozmarýnem.

Na bešamel v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, chvíli restujeme a pak za stálého míchání přidáme smetanu na vaření. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme z plotny a trochu necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme sýr (eidam, goudu nebo i uzený sýr, ale výborná je niva) a vmícháme ho do bešamelu. Připraveným bešamelem zalijeme okořeněnou rybu v pekáči.

Rybí maso zalité bešamelem zapečeme v troubě dorůžova.

U tohoto receptu je možné různě kombinovat podle chuti. Když dáme na rybu bylinky, tak do bešamelu dáme jen sýr a popřípadě jen trochu přisolíme a připepříme. Nebo můžeme bylinky vynechat a do bešamelu přidáme nějakou kořenící směs, výborná je například směs na grilovaní, směs argentina, chilli, někdy stačí jen přidat prolisovaný česnek. Experimentování se prostě meze nekladou.

Rybí filé se sýrovým bešamelem podáváme ihned po vyndání z trouby s přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rybí filé se sýrovým bešamelem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.