reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rybí filé s omáčkou

Filé plněné zelenými fazolkami vařené nad vinnou párou.


  • 4,0

    4 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 812 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Špinavá rychlovarná konvice? S naším návodem bude vypadat jako nová

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

21. 9. 2020

Postup přípravy

Filé i fazolky necháme při pokojové teplotě rozmrznout. Na plátky filé rozdělíme fazolové lusky a dobře převážeme nití nebo spíchneme párátky. Závitky potřeme rozpuštěným máslem s pepřem.

Mrkev nakrájíme na kostky a cibuli na silnější půlkolečka. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme pepř i sůl a přivedeme k varu. Pak přilijeme víno a vložíme napařovák na knedlíky. Na něj naskládáme závitky, přikryjeme pokličkou a 25 minut necháme vařit.

V kastrůlku svaříme víno s najemno nasekanou cibulkou asi na polovinu objemu. Scedíme a necháme zcela vychladnout.

Ve vodní lázni vyšleháme žloutky do pěny a pak pramínkem přiléváme rozpuštěné máslo. Šleháme do zhoustnutí. Pak do omáčky přilijeme víno a vsypeme nasekané bylinky (estragon, pažitka, petrželka, meduňka). Podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme citronovou šťávou.

Omáčku rozdělíme na talíře a na ni naskládáme závitky (bez nití nebo párátek). Můžeme je omáčkou "ležérně" přestříknout. Filé s omáčkou podáváme s vařenými brambory a čerstvými rajčátky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rybí filé s omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.