Rybí filé rozmrazíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na menší kostičky. Cibuli na oleji osmahneme dozlatova a přidáme červenou čočku. Restujeme na mírném ohni, poté ji podlijeme vývarem. Přikryjeme a pomalu dusíme alespoň 15 minut.
Asi 3/4 bylinkového sýra rozmícháme s mlékem, solí a čerstvě nasekanou petrželkou. Rybí filé rozdělené na dva plátky obalíme v dochuceném mléce a poté v kukuřičné mouce.
Obalené rybí filé osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran pěkně dozlatova. Opečené filé uložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje. Pak rybí filé uložíme na talíř a slabě přelijeme balsamikem.
Zbytek bylinkového sýra promícháme s cibulkou nakrájenou na slabá kolečka a dochutíme solí a pepřem.
Rybí filé s červenou čočkou upravíme na talíř a doplníme bylinkovým krémem. Podáváme teplé jako hlavní chod samotné, nebo s oblíbenou přílohou.