reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rybářská polévka

Máte doma rybáře a stále plný mražák ryb? Pak určitě uvařte tuto dalmáckou polévku.


  • 3,0

    833×

    2,9 833
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Natě opereme, osušíme a nasekáme. Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřince a semínek a nakrájíme na kousky.

Ryby si očistíme, příčně překrájíme, naskládáme do hrnce a dokola je pokryjeme cibulí. Přidáme petrželovou a celerovou nať, bobkový list, pepř, nakrájenou zelenou papriku. Vše osolíme, zalijeme studenou vodou, aby bylo vše pod vodou a vaříme doměkka.

V míse, v níž budeme polévku podávat, si rozmícháme žloutky s vinným octem a jednou lžící vychlazené polévky. Na pánvi nebo na plotně si opečeme krajíčky veky.

Uvařenou polévku přecedíme a nalijeme na rozmíchané žloutky s octem. Z masa vybereme případné kosti a se zeleninou jej vložíme do samostatné misky, ve které je budeme podávat.

Při podávání si každý do předehřátého talíře vloží krajíček veky a přelije jej horkou polévkou. Rybí maso a zeleninu podáváme zvlášť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rybářská polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • otokar7
      otokar7

      zajímavé, určitě dobré

      Připomíná to bujabézu z Marseille.
      Vyzkouším to tak, že po vykostění kapra uvařím skelet i s hlavou dle tohoto receptu.
      Dám vědět, zda jsem přežil.

      24.02.2013 14:31:52

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rybářská polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.