Růžičková kapusta zapečná se sýrem je skvělou přílohou k masu.
sůl | |
5 dl | vývar |
1 ks | cibule |
150 g | tvrdý sýr |
1 kg | růžičková kapusta |
tuk na vymazání |
Očistíme růžičkovou kapustu a vložíme ji do slaného vývaru spolu s cibulkami a povaříme. Jakmile jsou růžičky měkké, vyjmeme je a necháme okapat. Misku na zapékání vymažeme tukem, vložíme do ní okapané kapustičky a na vrch vytvoříme mřížku z prožků sýra.
Takto připravenou mísu vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme až se sýr roztaví. Podáváme s dušenou šunkou nebopečeným masem a vařenými brambory.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena