reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ruské pirohy se zelím

Recept na velmi chutné ruské či polské jídlo.


  • 3,8

    10×

    3,8 10
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí očistíme, nakrájíme nebo nakrouháme, posypeme solí a necháme 10 minut odstát.

Poté ze zelí vylijeme vodu. Na trošce másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a dusíme doměkka. Pět minut před tím, než náplň odstavíme, přidáme 1 lžíci rajčatové protlaku a nastrouhaný česnek. Opepříme a osolíme každý podle své chuti.

Smícháme hladkou mouku, máslo, teplou vodu, sušené droždí, cukr a špetku soli. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.

Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj placky o průměru 10 cm, které plníme náplní. Naplněné pirohy vkládáme na máslem vymazaný plech. Povrch pirohů pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 220 °C zhruba 45 minut.

Ruské pirohy se zelím necháme trochu vychladnout a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ruské pirohy se zelím

    Celkový počet komentářů: 6
    • Bjabka
      Bjabka

      Komentář k receptu Ruské pirohy se zelím

      Tak jich mám ze dvou kilo mouky 160 s masem a jsou výborné.

      27.05.2017 13:05:28

    • rm.ostrov
      rm.ostrov

      ruské pirohy

      To je přesně recept, který jsem hledala. Protože ráda experimentuji, náplň udělám z ochuceného mletého masa kořením - pepř,sůl,zázvor,trochu česneku a lžičku již uvařeného kys. zelí, které mi zbylo z min. nedělního oběda a čeká v mrazáku na další použití. Budu péci v troubě.

      01.05.2017 07:32:27

    • Sanglante
      Sanglante

      My z Petrohradu do dušeného zelí dáváme ještě vajíčko (pojivost směsi i chuť). Já osobně mám ráda s mletým masem, ale snese se to i se slaninou, uzeným (tak trochu na sloveský způsob). Někdo k tomu rád papá smetanu, někdo pálivou hořčici... Směs si lze samozřejmě udělat pikantní už v základu :)
      Jinak i pirohová těsta se liší kraj od kraje v Rusku. Někde se třeba i jen smaží! Takže se nebojte, nic nepokazíte :)

      28.05.2015 11:48:10


    • blankat
      blankat

      já je plním masem a se zelím jsou též výborné

      23.03.2014 10:40:17

    • Mirex
      Mirex

      forma na pirohy

      Recept je výborný akorát na urychlení výroby mám formu na pirohy. Forma je fakt užitečná a ušetří spoustu času. Přikládám odkaz na video jak se s formou pracuje.
      https://www.youtube.com/watch? v=Xn6i1J9m0ok

      23.03.2014 08:02:03

    • Marsee
      Marsee

      chyba v receptu

      Všimla jsem si, že jsem v receptu udělala chybu. Pirohy se pečou cca 15-20 minut, záleží, jak je uděláte velké či malé.

      16.03.2013 14:13:31


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Ruské pirohy se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.