Oblíbená česká pochoutka. Vejce ve vlašském salátu přelitá francouzskou majonézou. Můžeme použít jakýkoli salát.
sůl | |
5 ks | vejce |
125 ml | voda |
125 ml | ocet bílý |
25 dkg | vlašský salát |
majonéza (francouzská) |
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je a loupeme. Do kulaté skleněné mísy dáme lžíci salátu. Vejce dole seřízneme, aby stála a postavíme je kolem lžíce salátu. Kolem vajíček upravíme salát tak, aby nám vznikl věnec.
Vejce a salát přelijeme francouzskou majonézou nebo tatarskou omáčkou.
Takto upravená vejce zdobíme plátky uzeného lososa nebo kaviárem a zelenou petrželkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena