Roztřepené mozzarellové smaženky

25 min | chuťovka | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 53528x
Recept na teplou chuťovku ze dvou druhů sýra. Smaženky podáváme horké s majonézovými omáčkami nebo dipy.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Mozzarellové višničky necháme okapat. Osušíme a poprášíme škrobovou moučkou. Tvrdý sýr nastrouháme najemno.

Těstíčko: Rozšlehaná vejce promícháme se škrobovou moučkou a nastrouhaným sýrem. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Mozzarelové kuličky namáčíme do těstíčka a pomocí lžičky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova.

Roztřepané smaženky podáváme horké. Výborně chutnají s tatarskou omáčkou nebo různými dipy. Můžeme je také podávat jako hlavní chod s bramborovým salátem s vejci.

Jarka-P autor receptu:

Roztřepené mozzarellové smaženky

Počet přidaných receptů: 1736

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
23 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Roztřepené mozzarellové smaženky

Přidat příspěvek k receptu Roztřepené mozzarellové smaženky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept