reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Roztocká bašta aneb hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce

Recept na výborné hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce s bavorským knedlíkem.


  • 2,0

    2 4
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí kližku nakrájíme na kostky jako na guláš (cca 2,5 x 2,5 cm), cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriku nakrájíme na proužky silné cca 1 cm a ty potom na kousky o délce 2 - 3 cm.

Vše vložíme do hrnce a bez tuku necháme pustit šťávu. Jakmile maso, cibule a paprika pustí šťávu, přidáme sójovou omáčku (dávám tu hustou na sushi), worcesterovou omáčku, mletý černý pepř, sůl, 1 litr hovězího vývaru (může být i z kostky masoxu).

V průběhu vaření klidně vodu dolijeme podle toho, kolik budeme chtít sosu. Dále přidáme houby v nálevu. Já osobně dávám podomácku nakládané václavky cca 0,5 litru. Přidávám pouze houby s nálevem bez zeleniny a koření, ale můžeme dát jakékoli nakládané houby.

Poté vše dusíme za občasného míchání 30 - 60 minut, dokud nebude hovězí měkké. Nakonec omáčku zahustíme tím, čím jsme zvyklí - moukou s vodou, instantní jíškou, nebo solamylem s vodou.

Roztockou baštu aneb hovězí na houbách v sójovo-worchesterové omáčce podáváme například s bavorským knedlíkem a jinou přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Roztocká bašta aneb hovězí na houbách v sójovo-worcesterové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.