
Rozlítaní ptáčci
Varianta španělských ptáčků.
-
3,5
119×
-
1 hod
-
10×
Varianta španělských ptáčků.
119×
1 hod
10×
3 ks
100 g
2 lžičky
600 g
1 ks
1 kostka
1 ks
4 lžíce
2 lžíce
Maso nakrájíme na plátky. Ty naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
V tlakovém hrnci rozpálíme olej, plátky po obou stranách opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, masox, zalijeme 3 dl vody, hrnec uzavřeme a dusíme 40 minut.
Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, zchladíme, oloupeme a spolu s okurkami a salámem nakrájíme.
Pak hrnec otevřeme, do šťávy přidáme vejce, okurky a salám. Prohřejeme.
Podáváme s rýží.
Salám jsem předem orestovala a slila omastek, aby omáčka nebyla tak tučná. Podáváno s knedlíkem a - výborné!!! Ta horčice tomu dodala šmak
Na oleji a části sádla udělám do zlatova cibuli, přidám maso, jak uvedeno, až je maso poloměkké přidám pepř a červenou papriku, přidám slaninu a salám, orestuji, přidám okurky, podliji vývarem a dusím. Před dokonečením dušení přidám vajíčka a zaliji smetanou. To je báseň.
Tento recept je pefektní a hlavně je rychle uvařeno, do omáčky lze přidávat i různou zeleninu, pokrm je nejlepší ovšem druhý den, kdy se všechny ingredience patřičně spojí a prolnou.