reklama
hledat uživatel
       

Rozhuda

Tvarohová omazánka smíchaná s máslem a pažitkou, můžete však přidat jakékoliv oblíbené bylinky.


  • 2,9

    883×

    2,9 883
  • 15 min

Postup přípravy

Tvaroh rozšleháme s povoleným máslem, přidáme trochu mléka, nadrobno nakrájenou cibulku a dosolíme. Kdo chce může pomazánku obohatit o pažitku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rozhuda

    Celkový počet komentářů: 1

    • Johan
      Johan

      Babiččina rohuda

      Moje babička dělala rozhudu následovně: Z 1 l zkyslého mléka udělala tvaroh a do něj vmísila lžičku červené sladké a pálivé papriky, 1 větší cibuli, 1/2 lžičky soli a a šnitlink(pažitku). Vše dala ko kamninového hrnce a zalila do výše 1 cm pivem a uložila do špajzu. Denně kontolovala hladinu piva, to se vpíjí. Asi po 3 dnech povrch zesklovatí a zvrásní. Po dobu zrání 1 x zamíchat, zase dát trochu piva a celkově nechat zrát asi týden. S čerstvým chlebem to nemá chybu. Výhoda je, že teď se dá koupit v mlékomatech čerstvé mléko, které je ideální pro výrobu tvarohu.

      15.01.2010 20:39:37

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rozhuda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.