Roštěnky ve smetanové omáčce se spoustou zeleniny.
olej | |
sůl | |
máslo | |
cibule | |
petržel | |
0.5 ks | paprika sladká |
3 lžíce | hladká mouka |
1 hrnek | kyselá smetana |
cibulová nať | |
mrkev (menší) | |
3 ks | roštěnka |
celer |
Omyté, osušené a naklepané roštěnky na okraji nařízneme, posolíme, poprášíme moukou, na rozpáleném tuku prudce opečeme a vyjmeme. Do stejné pánve vloříme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme roštěnky, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Zatím nakrájíme zeleninu na nudličky a na másle podusíme. Hotové roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu zahustěnou lžící mouky a mírně povaříme. Roštěnky vložíme zpět do omáčky. Podáváme obložené zeleninou a ozdobené cibulkou. Můžeme použít brambory jako přílohu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena