reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Roštěnky na houbách

Recept na výborné, měkké a šťavnaté roštěnky.


  • 4,2

    44×

    4,1 44
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso si naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme jemně v mouce.

Rozpálíme si olej a roštěnky zprudka opečeme, aby se zatáhly. Zalijeme trochou vodu a na velmi mírný stupeň necháme dusit. Pravidelně přiléváme vodu po troškách, aby se maso nevařilo. Čím déle a pozvolna maso dusíme, tím zůstane šťavnaté a zároveň krásně měkké. Po změknutí přidáme kostku masoxu a sušené houby, nadrobno nakrájenou cibuli, tmavou jíšku a 15 minut podusíme.

Roštěnky na houbách podáváme s bramborovým knedlíkem, rýží nebo spätzlemi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Roštěnky na houbách

    Celkový počet komentářů: 8
    • Petr
      Petr

      kuchta buchta

      Uplne naopak. Omacka ma byt husta a tahnout se. Nemel kraviny, kdyz o tom nic nevis. KKTE... ....fuj ty cype...husta omacka k rostene jo...fuj tajxl

      27.01.2019 09:39:53

    • Hanz
      Hanz

      Komentář k receptu Roštěnky na houbách

      Zkuste to bez zahusteni priste....omacka k rostene ma byt ridka a rostena ma byt na sadle!!!!!

      30.08.2015 12:07:40

      • joza
        joza

        Re: Komentář k receptu Roštěnky na houbách

        Uplne naopak. Omacka ma byt husta a tahnout se. Nemel kraviny, kdyz o tom nic nevis. KKTE...

        12.10.2016 13:35:04


    • nprikrylova
      nprikrylova

      Komentář k receptu Roštěnky na houbách

      Vyborny recept

      10.05.2014 12:37:21

    • roštěnka
      roštěnka

      Komentář k receptu Roštěnky na houbách

      Jsou moc dobré, a je jedno jaky olej pokud vám chutnà olivový tak klidně ten. :-)

      21.05.2013 15:41:23

    • Jarouš
      Jarouš

      Roštěnky jsou určitě měkké, ale do základu olivový olej??? Tam patří sádlo, kdo se domnívá, že je to zdravější, tedy olej, ale slunečnicový, ten nemá žádné pachutě. Olivový olej (snad až na nějaké saláty), do středoevropské kuchyně nepatří.

      28.04.2013 19:33:44

    • valkous
      valkous

      Konečně jsem zjistila, jak udělat roštěnky opravdu měkké a šťavnaté. Neměly chybu...

      17.12.2010 12:22:20

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Roštěnky na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.