reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky roštěnek zbavíme blan, velmi tence je rozklepeme osolíme a opepříme. Pokud budou kusy masa příliš velké, můžeme je rozdělit na poloviny. Potom je vložíme do marinády a necháme alespoň 2 dny odležet.

Příprava marinády. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí a citronovou šťávou. Nakonec do marinády vmícháme olivový olej.

Odleželé roštěnky neočišťujeme od marinády a obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme jen krátce v rozpálené vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova. Hotové řízky necháme okapat na papírové utěrce.

Pro úspěch tohoto receptu je důležité použít vyzrálé maso, dodržet dobu marinování a smažení.

Roštěnkové řízky podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Roštěnkový řízek

    Celkový počet komentářů: 1

    • Karin
      Karin

      Neočekávaně měkoučký a chutný. K.

      18.08.2010 12:21:53

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Roštěnkový řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.