reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Roštěnka s pepřovou omáčkou

Steaky z hovězí roštěné s omáčkou, kterou připravíme ze zeleného pepře a smetany.


  • 4,4

    48×

    4,4 48
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Steakové plátky z hovězí roštěné omyjeme, osušíme a po okrajích několikrát nařízneme. Potřeme olejem a necháme několik hodin odležet.

Na rozpáleném oleji steaky opékáme z každé strany asi 3 minuty. Podle potřeby zmírníme plamen. Potom maso vyjmeme a teprve nyní osolíme. Výpek zalijeme vínem, vmícháme zelený pepř a povaříme. Podlijeme smetanou a podle potřeby zahustíme trochou hotové jíšky.

Roštěnku s pepřovou omáčkou podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Roštěnka s pepřovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 4
    • Karelnesečaj
      Karelnesečaj

      Komentář k receptu Roštěnka s pepřovou omáčkou

      Jo a ještě bych doplnil - rozpalovat pánev a né olej, ten se snadno přepálí. Tak pozor. Naolejované maso rovnou na rozpálenou pánev.

      08.03.2015 23:15:27

    • Karelnesečaj
      Karelnesečaj

      Komentář k receptu Roštěnka s pepřovou omáčkou

      Jo a doporučuji rozpalovat pánev a né olej, aby se nepřepálil. Takže naolejovaný steak rovnou na rozpálenou pánev.

      08.03.2015 23:12:39

    • Karelnesečaj
      Karelnesečaj

      Komentář k receptu Roštěnka s pepřovou omáčkou

      No "šťáva" teče z pečeného a ne syrového. Woe

      Já bych doporučil ten pepř drobátko rozdrtit, je to IMHO lepšejší...

      08.03.2015 23:07:26


    • kulinář
      kulinář

      Komentář k receptu Roštěnka s pepřovou omáčkou

      co prosím?? Nařezat roštěnou? Vždyť veškerá šťáva z masa vyteče... takhle zmrvit kvalitní maso ..

      03.02.2015 14:35:51


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Roštěnka s pepřovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.