reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Roštěnka na uzené paprice se žampiony

Recept na velmi chutnou voňavou roštěnku s uzenou paprikou připravenou na šťávě se žampiony.


  • 2,9

    17×

    2,8 17
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Odblaněnou, odleženou a omytou roštěnku osušíme, nakrájíme na řízky, naklepeme a po obvodě několikrát nařežeme, aby se při opražení nezkroutily. Roštěnky osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme chvilku odstát při pokojové teplotě.

Čerstvé žampiony pokrájíme na plátky, na rozehřátém oleji je opečeme pěkně do hněda, jemně osolíme, okořeníme a necháme úplně vychladnout. Naklepané roštěnky položíme do mouky a obalíme je moukou z obou stran.

Na rozpáleném domácím vepřovém sádle roštěnky postupně zprudka opečeme z jedné i druhé strany. Opadaná mouka ve výsledku přiměřeně zahustí šťávu. Během pražení roštěnek nepícháme do masa vidličkou, aby šťáva nevytekla a roštěnky zůstaly šťavnaté. Obrátíme pomocí dřevěné špachtle nebo kleštěmi. Opražené roštěnky vybereme na talíř.

Domácí uzenou slaninu pokrájíme na proužky, feferonky a cibuli na jemno. Do výpeku přidáme pokrájenou slaninu a feferonky a krátce opražíme. Dále přidáme pokrájenou cibuli, orestujeme téměř do hněda. Přidáme obě papriky, necháme papriku v tuku úplně rozpustit, přidáme domácí rajčatovou šťávu a krátce orestujeme.

Přilijeme malé množství domácího vývaru z morkových hovězích kostí, za stálého míchání odškrabujeme chutný výpek, dokud se vývar neodvaří až na tuk. Tento postup opakujeme celkem třikrát, cibule se rozvaří, čímž šťávu zahustí a dodá na chuti.

Přidáme opražené roštěnky a zalijeme domácím hovězím vývarem z hovězích morkových kostí do výšky masa, ale nesolíme, vývar je slaný dost. Přikryjeme pokličkou, snížíme plamen na minimum a roštěnky pomalu dusíme téměř doměkka asi 90 minut za občasného podlití malým množstvím hovězího vývaru a promícháme, aby se nic nepřichytilo na dno hrnce.

Zelené papriky pokrájíme na proužky a rajčata pokrájíme na měsíčky přidáme asi 15 minut před koncem, aby sice změkly, ale zůstaly al dente, nesmí být rozvařené na kaši, také vylepší chuť roštěnky. Na závěr přidáme žampiony předtím opečené na másle, jen je krátce prohřejeme.

Roštěnky na uzené paprice se žampiony servírujeme horké s přílohou z pečené papriky, kterou naplníme dušenou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Roštěnka na uzené paprice se žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.