reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Roštěná v sardelové omáčce

Plátky hovězí roštěné podávané v omáčce ze sardelové pasty.


  • 2,1

    2,1 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

30. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

29. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Drobné i větší triky, díky kterým ušetříte v kuchyni nejen při vaření

29. 9. 2020

Postup přípravy

Plátky roštěné podle potřeby očistíme. Po stranách je lehce nařízneme, aby se nekroutily a naklepeme je. Plátky z obou stran osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na lžíci másla ji osmažíme.

Ve vyšší pánvi rozpálíme zbylé máslo s olejem. Vložíme plátky roštěné a z obou stran je důkladně orestujeme. Pak je podlijeme trochou vody, přidáme cibuli, sardelovou pastu, kostku bujónu a společně maso dusíme. Občas roštěnou podléváme.

Když máme maso měkké, vyjmeme jej a uložíme v teple. Lučinu utřeme s trochou vlažné omáčky a pak ji přidáme na pánev. Sardelovou omáčku ohříváme téměř k varu a stále ji mícháme.

Roštěnou vložíme do omáčky ohřát a můžeme podávat.

Plátky roštěné servírujeme s brambory, kaší nebo rýží a přeléváme je sardelovou omáčkou. Ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Roštěná v sardelové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.