Hovězí maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, po stranách lehce nařízneme, naklepeme a osolíme i opepříme. Plátky masa necháme 10 minut odpočívat a pak je opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme ji do výpeku a osmahneme dozlatova. Vložíme maso, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme a výpek vyrestujeme do tuku. Zaprášíme moukou a restujeme dozlatova. Pak mouku zalijeme vývarem a 30 minut provaříme.
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji do změknutí.
Hotovou omáčku můžeme přecedit, přidáme do ní žampiony i plátky roštěnek a 10 minut je prohříváme na mírném ohni. Podle chuti přisolíme i opepříme.
Jako přílohu k roštěné na žampionech doporučuji dušenou (vařenou) rýži.