reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Roštěná na bylinkách

Steaky z roštěné na rozmarýnu a tymiánu s restovanými slaninovými brambory.


  • 3,0

    103×

    3 103
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Šetřete v kuchyni

18. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 751 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 846 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 2.díl

18. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete

18. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny

17. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná

17. 9. 2020

Postup přípravy

Brambory pořádně opláchneme a uvaříme je ve slupce. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky opereme a osušíme. Z několika větviček tymiánu a rozmarýnu stáhneme jehličky a umixujeme je spolu s česnekem a lžící oleje, aby vznikla voňavá pasta. Zbylé bylinky nasekáme, ale pár jich necháme celých na ozdobu.



Maso omyjeme, nakrájíme na vysoké steaky, potřeme je pastou, zasypeme je sekanými bylinkami a necháme je 2 - 4 hodiny marinovat.



Mezitím uvařené brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a slaninu restujeme dozlatova. Přidáme plátky brambor a opečeme je.



Rozpálíme grilovací pánev a troubu předehřejeme na 180 °C. Na pánvi steaky grilujeme 4 minuty z každé strany. Pak je teprve osolíme a opepříme a vložíme je do trouby na 6 - 10 minut. Před podáváním je necháme 2 minuty odležet.



Brambory servírujeme ke steaku a zdobíme čerstvými větvičkami bylinek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Roštěná na bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.