reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Roštěná na ananasu

Plátek roštěné s dušeným kandovaným ananasem, zdobený šlehačkovým terčem se sladkou pepřovou omáčkou.


  • 4,1

    4,1 7
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 739 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 626 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Postup přípravy

Plátek cca 2 cm odblaněného a omytého roštěnce hodně rozklepeme na tenko tak, aby byla hodně rozrušena vlákna. Posypeme americkým steakovým kořením, které do masa vmasírujme a ručně srazíme do vyššího tvaru cca 4 cm, za použití tanderizéru výšku steaku upravíme do tvaru, v jakém jsme jej ukrojili, to je do síly 2 cm.

Na pánvi řádně rozehřejeme olej, na který plátek položíme okořeněnou stranou. Rychle orestujeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a pokračujeme v restování tak dlouho, až se utvoří hnědá kůrka.
V průběhu restování k masu přiložíme plátky kandovaného ananasu (množství záleží na chuti) a ve šťávě spolu s masem restujeme, až ananas zeskelnatí. Šťávu trochu rozředíme kvalitním hovězím vývarem.

Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme ve vodě rozředěným solamylem.

Na talíř položíme roštěnou, poklademe plátky ananasu a přelijeme šťávou. Maso musí být lesklé. Nakonec o kraj masa opřeme plátek pomeranče, dozdobíme šlehačkou a vytvoříme terč, do jehož středu nalijeme trochu sladkého pepřového koření. Jako příloha se k roštěné na ananasu hodí jakýkoli druh upravených brambor.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Roštěná na ananasu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.