reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rošťáci z vepřového

Moc dobrá a šťavnatá dobrota z vepřových kotlet.


  • 4,3

    58×

    4,3 58
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Maso nakrájené na plátky naklepeme, já používám vepřové kotlety.

Připravíme si omáčku. V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku. Omáčku dobře rozmícháme.

Maso v omáčce obalíme, dáme do krabičky, zbytkem směsi přelijeme a necháme uležet v chladu nejlépe 3 - 4 dny.

Potom plátky masa zprudka na pánvi osmažíme krásně dorůžova.

Rošťáci z vepřového skvěle chutnají s hranolky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rošťáci z vepřového

    Celkový počet komentářů: 8
    • tjosef
      tjosef

      Vyzkoušel jsem jako přílohu bramborovou kaši. Chutnalo všem :-)

      01.04.2015 20:36:58

    • David
      David

      Komentář k receptu Rošťáci z vepřového

      Nejlepší marinované maso forever!! :D ...Babička tam přidávala ještě domácí směs drceného staročeského koření ale i bez toho je to vynikající.

      11.01.2015 11:15:10

      • David
        David

        Re: Komentář k receptu Rošťáci z vepřového

        A ještě jsem zapomněl dodat, že nejlepší je to nechat uležet alespoň 6 dní. To mi taky poradila babička a masíčko se po tom rozplývá na jazyku, jak pravá švýcarská čokoláda :D :D

        11.01.2015 11:17:06


    • Pekr74
      Pekr74

      Opravdu mohu jen doporučit

      04.02.2013 12:37:58

    • Šárka
      Šárka

      Taky to znám,taky a to díky babičce,která je uměla perfektně. Já je sama dělala asi tak v životě 3x,ale pokaždé mi to těstíčko při smažení zteklo z masa dolů :-( nevíte někdo,čím to může být? Dala jsem vše,tak jak mělo být, i uležet jsem dala na 24 hodin a pak,mi to slezlo při smažení. Pokud někdo víte proč,prosím napište mi to. Moc mi chutnají a ráda bych už je udělala,jak mají být,zatím ahoj a díky. Šárka

      04.10.2010 00:32:16

      • Babička
        Babička

        Re: rošťáci

        Šárko, v receptu je napsané že se to má uležet 3 až 4 dny a ne pouze 24 hod.
        Ach, jo, jak jsem tě to jenom učila.
        Tvoje Babička

        22.10.2012 13:40:18

    • Linduli
      Linduli

      roštaci z vepřoveho

      to znam amužu doporučit

      22.01.2010 23:36:22


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Rošťáci z vepřového

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.