reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Roláda ze sekané a bramborákového těsta

Recept na chuťově jedinečné spojení bramborákového těsta a sekané. Každý snad zná bramboráky a ví, jaká to je pochoutka. A když se k tomu přidá dobře ochucené maso, tak se chutě zdvojnásobí.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1416 kJ / 338,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme, jednu cibuli nakrájíme na jemno a druhou cibuli na kolečka.

K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na jemné kostičky, koření podle chuti, sůl a zahustíme hladkou moukou.

Nejdříve si zapneme troubu a necháme trochu rozpálit plech, potom vyndáme plech z trouby a potřeme ho olejem nebo sádlem, co kdo má rád. Těsto rozetřeme na horký plech a asi na 10 minut dáme zapéct. Potom potřeme bramborákové těsto mletým masem smíchaným s vejcem a ochuceným kořením na sekanou nebo jiným kořením podle chuti. Sekaná může být řidší konzistence. Vrstvu sekané poklademe cibulí nakrájenou na kolečka. Těsto se sekanou opatrně srolujeme do rolády.

Roládu přendáváme na jiný pekáč, který předtím vyložíme plátky slaniny nebo špeku. Slaninu poklademe i na vrchní stranu rolády, mírně podlijeme vodou, aby se roláda nepřipálila do doby, než slanina pustí tuk.

Roládu dáme péct asi na 1 hodinu do trouby rozpálené na 200 °C. Při pečení je někdy potřeba znova přidat trochu vody a polévat povrch.

Roládu ze sekané a bramborákového těsta podáváme se zeleninovým salátem. Větší jedlíci můžou podávat s bramborovým salátem, brambory nebo chlebem. Roládu můžeme podávat jak teplou i studenou, pokaždé je výborná.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Roláda ze sekané a bramborákového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.