Kuře nařízneme na hřbetu a maso opatrně odřezáváme od kostry kuřete. Stehna po straně nakrojíme, abychom mohli vyjmout stehenní kost. Půlku křidýlek odřízneme, druhou část uvolníme od kostí a maso opatrně s kůží odřezáváme. Dbáme na to, abychom maso nebo kůži neprořízli.
Plát masa zlehka naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, rozetřeme na něj řídká vejce vymíchaná na másle a posypeme je sýrem. Na vejce podélně rozložíme drůbeží párky a na proužky pokrájenou kapii (zbavenou semínek) a okurku. Poté plát masa opatrně svineme, převážeme nití a potřeme olejem.
Roládu z kuřete položíme na spodní rošt předehřáté horkovzdušné trouby. Pod rošt vložíme pekáček s trochou vody, do kterého bude odkapávat výpek z masa. Při teplotě 200 °C pečeme za občasného potírání výpekem 35 - 45 minut.
Z upečené rolády odstraníme nit, maso rozdělíme na porce a na talíři přeléváme vypečenou šťávou. Kuřecí roládu můžeme podávat také za studena, kdy ji nakrájíme na plátky.