reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Roláda z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami

Příprava klasického receptu. Vyzkoušejte roládu z jehněčí kýty dušené na česneku a majoránce, krémový špenát a opečené bramborové šišky v opražené strouhance.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle chuti

příloha

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Jehněčí kýtu nařízneme nožem na plát a přes fresh folii rozklepeme. Potřeme rozsekaným česnekem, nasekanou majoránkou, osolíme, opepříme a zarolujeme. Okořeněnou kýtu zavážeme provázkem.

Na oleji opečeme roládu ze všech stran. Maso vyjmeme z kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a restujeme, dokud neztmavne. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a pomaličku dusíme doměkka. Po podušení maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Zalijeme druhou polovinou vývaru, prošleháme metlou a provaříme 30 minut. Poté přecedíme přes jemný cedník. Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky.

Špenát otrháme, několikrát opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Na másle v kastrolu orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, zpěníme, přidáme česnek také na kostičky a také zpěníme. Přidáme špenát a orestujeme. Necháme odpařit vodu, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podušený špenát dochutíme solí a bílým pepřem.

Připravíme si bramborové šišky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Vše smícháme v misce v těsto, rychle zpracujeme. Z těsta vytvoříme šišky a 10 minut je vaříme ve vroucí osolené vodě. Poté bramborové šišky vyndáme z vody na plech a necháme chvilku vychladnout. Na suché pánvi opražíme strouhanku dozlatova a dáme ji stranou. Poté vložíme do pánve máslo, na něm opečeme uvařené šišky dozlatova a přidáme opraženou strouhanku.

Roládu z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Roláda z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.