reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Roláda z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami

Příprava klasického receptu. Vyzkoušejte roládu z jehněčí kýty dušené na česneku a majoránce, krémový špenát a opečené bramborové šišky v opražené strouhance.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle chuti

příloha

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Jehněčí kýtu nařízneme nožem na plát a přes fresh folii rozklepeme. Potřeme rozsekaným česnekem, nasekanou majoránkou, osolíme, opepříme a zarolujeme. Okořeněnou kýtu zavážeme provázkem.

Na oleji opečeme roládu ze všech stran. Maso vyjmeme z kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a restujeme, dokud neztmavne. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a pomaličku dusíme doměkka. Po podušení maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Zalijeme druhou polovinou vývaru, prošleháme metlou a provaříme 30 minut. Poté přecedíme přes jemný cedník. Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky.

Špenát otrháme, několikrát opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Na másle v kastrolu orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, zpěníme, přidáme česnek také na kostičky a také zpěníme. Přidáme špenát a orestujeme. Necháme odpařit vodu, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podušený špenát dochutíme solí a bílým pepřem.

Připravíme si bramborové šišky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Vše smícháme v misce v těsto, rychle zpracujeme. Z těsta vytvoříme šišky a 10 minut je vaříme ve vroucí osolené vodě. Poté bramborové šišky vyndáme z vody na plech a necháme chvilku vychladnout. Na suché pánvi opražíme strouhanku dozlatova a dáme ji stranou. Poté vložíme do pánve máslo, na něm opečeme uvařené šišky dozlatova a přidáme opraženou strouhanku.

Roládu z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Roláda z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.