Zvážíme tři vejce. Kolik váží vejce, tolik dáme cukru krupice a tolik polohrubé mouky. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme po lžičkách polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a přidáme asi 4 lžíce studené vody.
Těsto dáme na pečící papír a pečeme v troubě na 180 °C asi 15 minut.
Upečenou roládu potřeme kyselou marmeládou (nejlepší je rybízová) a poklademe na kolečka nakrájenými banány. Lehce potřeme šlehačkou a zabalíme. Zbytek šlehačky dáme na vrch rolády.
Šlehačku si připravíme takto: Kelímky šlehačky dáme vařit a přidáme troje ledové kaštany. Necháme do druhého dne vychladnout, jde to i ten den, ale pařížská šlehačka je lepší chlazená. Pak šleháme ručním šlehačem a pro jistotu přidáme jeden ztužovač do šlehačky.
Roláda s banány a pařížskou šlehačkou je vynikajícím lehkým dezertem ke kávě.