reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rokfórový koláč

Recept na výborný francouzský koláč, jehož náplň je z kysané smetany, dušených šalotek a rokfóru.


  • 3,0

    787×

    2,9 787
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V kastrolku rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme ho s vínem, moukou a solí, vypracujeme pružné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a vložíme na 30 minut do lednice.

Šalotky očistíme, nakrájíme na plátky a na zbylém másle je osmahneme, potom necháme vychladnout. Ve smetaně rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr, přidáme šalotku, osolíme, opepříme a znovu promícháme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozválíme na tenký plát.

Kulatou formu vymažeme máslem, vyložíme těstem a vytvarujeme okraj do výšky, aby byl prostor pro náplň. Zalijeme sýrovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny dozlatova.

Rokfórový koláč necháme částečně vychladnout, až poté krájíme. Nejlépe chutná ještě teplý.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rokfórový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.