reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rokfórová omáčka

Výborný doplněk s intenzivní chutí plísňového sýra, který bude třešničkou na dortu s grilovaným nebo pečeným masem.


  • 3,0

    1 142×

    2,9 1142
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zašleháme do ní vlažný vývar, ochutíme špetkou muškátového květu a mletého pepře a dostatečně provaříme.

Jemně nastrouhaný rokfór za stálého míchání opatrně prohřejeme a rozpustíme na másle. Vmícháme do něj omáčku, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Rokfórovou omáčku dochutíme opatrně solí a přecedíme.

Jemná a krémová rokfórová omáčka výrazné typické chuti je vynikající ke grilované vepřové panence nebo k přírodním vepřovému řízku. Každý labužník ocení její neobvyklou pikantní a přitom jemnou chuť. Můžeme ji podávat například také s celerovými řízky a podobně, a to podle chuti studenou i teplou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rokfórová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.