reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Roastbeef z uruguayské roštěné

Vyzkoušejte si doma udělat roastbeef. Je to jednoduché, jen se maso den předem nakládá.


  • 3,6

    26×

    3,6 26

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Pokud neseženete uruguayský roštěnec, kupte český nízký roštěnec. Vhodný je z mladého skotu a maso by mělo mít světlou barvu. Tmavé maso bude po upečení jako žvýkačka.

Z roštěné odstraníme tukovou vrstvu, ale šlachové krytí na mase necháme. To ostrým nožem nakrojíme do mřížky, maximálně do hloubky 5 mm. Maso osolíme, opepříme a vetřeme do něj hořčici s olejem. Hořčici použijte opravdu kvalitní. Maso zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet aspoň hodinu, nejlépe přes noc v lednici.

Druhý den maso aspoň 2 hodiny před přípravou vyndáme z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 190 °C (ne horkovzduch). Z masa odstraníme hořčici. Rozpálíme si pánev vhodnou do trouby. Vložíme do ní maso šlachovitou stranou dolů. Roštěnou jen orestujeme, aby se maso zatáhlo. Pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Toto množství jsem pekla jen 25 minut, protože maso bylo křehké a dlouho naložené. Obecně platí pro každé půl kilo masa je doba pečení 14 minut, aby zůstalo uvnitř krvavé, nebo 17, aby bylo růžové.

Upečený roastbeef vyjmeme z trouby a důkladně zabalíme do alobalu. Roastbeef dáme na teplé místo a necháme 15 - 20 minut odpočinout. Zůstane pak krásně šťavnatý a křehký. Pak maso vybalíme a nakrájíme na tenké plátky.

Roastbeef z uruguayské roštěné podáváme teplý i studený. Z výpeku z pánve můžeme připravit omáčku. Vhodnou přílohou je zeleninový salát, hranolky nebo kaše.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Roastbeef z uruguayské roštěné

    Celkový počet komentářů: 1

    • Mik
      Mik

      skvěle odladěné!

      Výborné!

      Doporučuji postupovat přesně podle receptu, výsledek skutečně stojí za to!

      Nepoužil jsem sice uruguayskou roštěnou, ale ostatní suroviny dle popisu. Olej jsem použil olivový.

      Doba pečení stoprocentně souhlasí. Masíčko po upečení a vychladnutí výborné, ocenili i gurmáni v mém okolí.

      14.10.2012 20:13:16


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Roastbeef z uruguayské roštěné

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.