Roastbeef po česku

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 424x
Recept na velmi chutnou přípravu hovězího roštěnce nebo svíčkové.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hovězí roštěnec nebo svíčkovou si přichystáme před pečením 48 - 72 hodin dopředu, ale maso nesmí být před naložením mražené, jen pouze čerstvé. Hovězí maso odblaníme, omyjeme a stáhneme nití do rovnoměrného válečku.

Smícháme olej a bílé víno, emulzi nastříkneme do válečku masa a pepřem a hrubou solí obalíme maso po vrchní straně. Maso zabalíme do fólie a dáme odležet na 2 - 3 dny do ledničky.

Před pečením vyndáme hovězí maso alespoň dvě hodiny předem a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Maso osmahneme na pánvi ze všech stran a přendáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. Potom roastbeef vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 15 minut odpočívat.

Roastbeef po česku nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a zalijeme šťávou z výpeku. Plátky masa můžeme podávat s vařeným bramborem a teplou zeleninu dušenou na másle.

autor receptu:

Roastbeef po česku

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Roastbeef po česku

Přidat příspěvek k receptu Roastbeef po česku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept