Rizoto z pomalého hrnce

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 15659x
Recept na rizoto upravený pro přípravu v pomalém hrnci.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle na pánvičce. Přidáme mleté maso a několik minut opékáme. V hrnci, nebo pokud máme nádobu, co se v ní dá restovat, přímo v nádobě pomalého hrnce rozpustíme na plotně máslo, na něj dáme opranou rýži a za stálého míchání restujeme, až rýže jakoby "zprůhlední".

Pak přidáme mletou sladkou a pálivou papriku a ještě malinko orestujeme za stálého míchání. Zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón - domácí z pomalého hrnce a kostí mám stále v mražáku, barbaři přidají masox cca 1,5 kostky a už nesolí :-)) Nakonec přidáme zeleninu.

Základ na rizoto z pomalého hrnce důkladně zamícháme, přesuneme do pomalého hrnce nebo pokud děláme přímo v nádobě pomalého hrnce, nasadíme do základny a "pomalíme" asi 3 hodiny (na pomalejší stupeň).

Scarlett autor receptu:

Rizoto z pomalého hrnce

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
37 hlasujících
  • Recept Rizoto z pomalého hrnce - Rizoto z pomalého hrnce
  • Recept Rizoto z pomalého hrnce - Rizoto z pomalého hrnce

Kuchařky obsahující recept Rizoto z pomalého hrnce

Recept se nachází v 63 kuchařkách
Scarlett
Scarlettiny inspirace 16 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4153 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 1002 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto z pomalého hrnce

Celkový počet komentářů: 3
  • Rizoto v pomalém hrnci Jajda 15.04.2016 12:26:12

    Dnes jsem dělala podobné rizoto tak trochu na způsob džuveče. Přidala jsem konzervu krájených rajčat, rýže se vlastně dusila ve směsi cibule, rajčat a masa (a vody). Nakonec jsem přidala sterilovanou kapii a hrášek. Jen tedy musím říct, že po 3 hodinách na LOW byla rýže rozvařená (aspoň na můj vkus), takže priste budu ochutnávat průběžně. Jinak fajn recept, a snadno se dá všelijak obměnit, což je pro domácí vaření vždycky žádoucí ;)

  • Marfuška
    Pomalý hrnec Marfuška 16.12.2014 14:43:47

    Miluju vše, co se dá vařit v pomalém hrnci. Je to velká úspora času, ale i jedinečná chuť jídla. Rizoto jsem ještě nezkoušela, tak to budu muset napravit. Díky za recept.

  • Rizoto Katrin 28.04.2014 13:58:48

    Koupila jsem si teď nedávno pomalý hrnec, tak postupně zkouším, tenhle recept mě fakt dostal, výborný, děkuju!!!

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Rizoto z pomalého hrnce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Teplo a vlhko zvyšuje aktivitu klíšťat. Víte, jak se jim bránit?

    Teplo a vlhko zvyšuje aktivitu klíšťat. Víte, jak se jim bránit?

    Aktivita klíšťat je v tomto období maximální. Jak moc a čím je vlastně klíště nebezpečné, kdy začíná útočit a co všechno zahrnuje prevence? A víte, proč přisátí klíštěte nebolí? A jak klíště správně vyndat? Vše si řekneme v dnešním článku.

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.




přidat nový recept