reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Kachní droby z jedné kachny a kořenovou zeleninu uvaříme, potom vybereme do mísy a vývar scedíme do hrnce. Když droby a zelenina vychladnou, zeleninu pokrájíme na kolečka nebo kostky, kachní žaludek a srdce pokrájíme na plátky, maso z krku a křídel obereme a natrháme na malé kousky. Mražený hrášek rozmrazíme ve studené vodě, čerstvou petrželovou nať posekáme nadrobno a uzený sýr nastrouháme.

Rýži omyjeme, scedíme, necháme dobře odkapat, opražíme na kachním másle do zesklovatění, zalijeme horkým vývarem, přivedeme do varu, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, přidáme droby a zeleninu, přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen na minimum a dusíme asi 15 minut. Potom vypneme plamen, přidáme scezený hrášek a necháme přikryté dojít 15 minut. Hrášek změkne zbytkovým teplem, rýže nabobtná a vsákne zbylou tekutinu. Načechráme a promícháme vidličkou.

Hotové rizoto z kachních drobů naporcujeme na talíř, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a posekanou čerstvou petrželovou natí. Rizoto podáváme horké jako samostatné jídlo s domácí nakládanou sladkokyselou okurkou nebo jemným zeleným listovým salátem se sladkokyselou zálivkou.

Tento recept patří do mé série receptů na kachní hody. Kdy je možné z jedné domácí kukuřicí vykrmené kachny připravit více chutných jídel a potom je i cena kachny velmi přijatelná. Patří sem polévka z kachních drobů s játrovými knedlíčky, pečená kachna plněná červeným zelím a jablky, pečená nádivka z kachních jater, kachní krk plněný nádivkou z kachních jater a rizoto z kachních drobů. Tento recept mě naučila moje drahá máma.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rizoto z kachních drobů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.