reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rizoto z červené řepy

Recept na jemné rizoto z červené řepy, vína a tymiánu.


  • 3,7

    3,6 6
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké kostičky nebo nudličky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Osmahneme ji na olivovém oleji, přidáme řepu a také orestujeme. Vsypeme rýži (nejlépe arborio), jen krátce orestujeme a zalijeme suchým červeným vínem, které za stálého míchání necháme odpařit. Poté postupně přidáváme vývar a mícháme, vždy po odpaření přidáme další dávku vývaru. Ke konci osolíme, opepříme, přidáme tymián a nastrouhaný parmazán, sýr necháme rozpustit. Na závěr přípravy vmícháme máslo pro zjemnění, podle potřeby rizoto z červené řepy dosolíme a dopepříme.

Rizoto z červené řepy ihned podáváme. Má jemnou a velmi lahodnou chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rizoto z červené řepy

    Celkový počet komentářů: 1
    • stavros666
      stavros666

      rizoto z červené řepy

      Zkusil jsem ho uvařit podle tohoto receptu,sice trochu zdlouhavé,ale na konci jsem byl příjemně překvapen s dobrou chutí.Opět si ho někdy udělám.Posílám také fotografie tohoto mého výtvoru a současně přeji všem dobré chuti....///

      05.03.2017 14:06:53

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rizoto z červené řepy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.