Rizoto v italském stylu

1 hod | hlavní chod | 6 porcí | italská kuchyně | recept zobrazen: 24874x
Lehké a šťavnaté rizoto, které není složité na přípravu, a přitom je plné chuti.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

V kastrolu si připravíme asi litr bujónu podle naší chuti.

Obě cibule nakrájíme najemno, jednu vložíme do hrnce nebo pánve, kde budeme připravovat rýži. Necháme cibuli zpěnit na olivovém oleji, poté k ní nasypeme neuvařenou propláchnutou rýži. Necháme chvilku připéct a nalijeme bílé víno. Počkáme, až se víno zcela vypaří a zalijeme bujónem (nepoužijeme všechen, trošku si necháme na zeleninu). Necháme pod pokličkou vařit od 30 - 40 minut.

Mezitím si na druhé pánvi připravíme zeleninu s masem. Opět zpěníme cibuli na olivovém oleji a hned poté přidáme na kostičky nakrájené žampiony. Když už budou houby skoro hotové (musí mít hezkou zlatou barvu), dáme do pánve na nudličky nakrájené, osolené, opepřené maso a papriku. Můžeme podlévat bujónem. Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata, olivy a slitou kukuřici. Podle chuti okořeníme. Až bude rýže hotová, přímícháme zeleninu k rýži, necháme chvilku pod pokličkou a rizoto v italském stylu můžeme podávat.

xenija autor receptu:

Rizoto v italském stylu

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4,5
skvělý recept
28 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto v italském stylu

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Rizoto v italském stylu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept