reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rizoto v italském stylu

Lehké a šťavnaté rizoto, které není složité na přípravu, a přitom je plné chuti.


  • 4,6

    31×

    4,6 31
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

V kastrolu si připravíme asi litr bujónu podle naší chuti.

Obě cibule nakrájíme najemno, jednu vložíme do hrnce nebo pánve, kde budeme připravovat rýži. Necháme cibuli zpěnit na olivovém oleji, poté k ní nasypeme neuvařenou propláchnutou rýži. Necháme chvilku připéct a nalijeme bílé víno. Počkáme, až se víno zcela vypaří a zalijeme bujónem (nepoužijeme všechen, trošku si necháme na zeleninu). Necháme pod pokličkou vařit od 30 - 40 minut.

Mezitím si na druhé pánvi připravíme zeleninu s masem. Opět zpěníme cibuli na olivovém oleji a hned poté přidáme na kostičky nakrájené žampiony. Když už budou houby skoro hotové (musí mít hezkou zlatou barvu), dáme do pánve na nudličky nakrájené, osolené, opepřené maso a papriku. Můžeme podlévat bujónem. Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata, olivy a slitou kukuřici. Podle chuti okořeníme.

Až bude rýže hotová, přímícháme zeleninu k rýži, necháme chvilku pod pokličkou a rizoto v italském stylu můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rizoto v italském stylu

    Celkový počet komentářů: 1

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Rizoto v italském stylu

      v ittalském stylu,to snad nemyslíte vážně

      24.04.2016 18:13:55

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rizoto v italském stylu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.