Recept na chutnou večeři, když nevíte, co rodině uvařit a v lednici je jen pár zbytků.
1 hrnek | olej |
0.5 l | vývar |
1 ks | cibule |
2 lžíce | mouka |
2 ks | mrkev |
400 g | rýže |
20 dkg | uzenina |
2 ks | kapie |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 lžička | mletý barevný pepř |
1 hrst | mražená kukuřice |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Uvaříme si rýži pro čtyři osoby (cca 400 g suché rýže), nechám na každém z vás, zda použijete rýži ve varných sáčcích, nebo zda si připravíte dušenou rýži, která je na rizoto daleko lepší. Větší cibuli nasekáme nahrubo. Mrkev, uzeninu (párek) a kapii nakrájíme na větší kousky. Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli a mrkev. Po chvíli přidáme nakrájenou uzeninu, kapii, hrst kukuřice a orestujeme. Zelenina by měla být udělaná pěkně na skus. Poté směs okořeníme, osolíme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme provařit. Zeleninu s uzeninou promícháme s rýží a skvělá večeře je na světě.
Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte
Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena